Recepty

Sladkokyselý kuskus s kapustičkami a mátou

Sladkokyselý kuskus s kapustičkami a mátou
  • Porcí
    4
  • Příprava
    8min
  • Doba vaření
    7min
  • Celkem
    15min

Ingredience

  • 400 g Omáčka Sweet&Sour
  • 400 g menších růžičkových kapustiček
  • 300 ml vody
  • olej slunečnicový, řepkový nebo arašídový
  • hrst lístků čerstvé máty

Příprava

  1. Z kapustiček oberte škaredé listy a odřízněte oschlý konec stonku. 
  2. Vhoďte do vařící vody a povařte asi 5 minut.
  3. V hrnci přiveďte k varu rozmíchanou omáčku, vodu, 1 lžíci olej a ½ lžičky soli.
  4. Odstavte, vsypte kuskus, zamíchejte a nechte odstát 5 minut.
  5. Kuskus prokypřete vidličkou, smíchejte s najemno sekanou mátou a na půlky nakrájenou kapustičkou.
  6. Každou porci můžete přelít lžící omáčky navíc. Podávejte teplé jako lehké jídlo.
  7. Malé lístky mohou být celé, velké natrhejte. Podávejte s miskou rýže.

Tip Uncle Ben's:
do hotového kuskusu můžete vmíchat i opečené kousky kuřecích prsíček