Recepty

Sladkokyselé krůtí s květákem, bazalkou a citronovou kůrou

Sladkokyselé krůtí s květákem, bazalkou a citronovou kůrou
  • Porcí
    4
  • Příprava
    10min
  • Doba vaření
    10min
  • Celkem
    20min

Ingredience

  • 400 g Omáčka Sweet&Sour s ananasem
  • 250 g Rýže Basmati
  • 500 g krůtího masa z prsou
  • 500 g květáku rozebraného na drobné růžičky
  • hrst čerstvých listů bazalky
  • 1 citron
  • olivový olej
  • sůl

Příprava

  1. Květákové růžičky povařte 5 minut. Sceďte. 
  2. Rýži připravte podle návodu.
  3. Krůtí maso nakrájejte na kostky, osolte a opečte na olivovém oleji.
  4. Přidejte květák, nastrouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu a vmíchejte sladkokyselou omáčku.
  5. Prohřejte a odstavte.
  6. Dochuťte podle potřeby solí a vmíchejte bazalku.
  7. Malé lístky mohou být celé, velké natrhejte. Podávejte s miskou rýže.