Recepty

Rýžová paella „Valencia“

Rýžová paella „Valencia“
  • Porcí
    4
  • Příprava
    20min
  • Doba vaření
    10min
  • Celkem
    30min

Ingredience

  • 200 g Dlouhozrnné rýže
  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g hrášku (mraženého)
  • 1/2 litru kuřecího vývaru
  • 1/4 až 1/2 čajové lžičky šafránu mletého
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 červená, 1 zelená a 1 žlutá paprika
  • sůl, pepř

Příprava

  1. Rýži orestujeme za stálého míchání na polévkové lžíci rozpáleného oleje.  
  2. Přidáme vývar a šafrán, přivedeme k varu a necháme rýži bobtnat podle návodu na obalu.
  3. Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme na široké proužky, osolíme, opepříme a osmahneme na zbytku rozpáleného oleje do zlatohněda.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  5. Papriky rozkrojíme na polovinu, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, přidáme k masu spolu s hráškem a cibulí a dusíme asi 5-10 min.
  6. Přidáme rýži, dochutíme solí, pepřem a případně i trochou šafránu.
  7. Paellu můžeme podávat v pánvi zdobenou podle libosti čerstvými bylinkami.

Tip Uncle Ben's:
Paella chutná obzvláště autenticky, pokud přidáme ještě olivy, mušle, krevety nebo kroužky z chobotnice.

NUTRIČNÍ INFORMÁCE

Jedna porce obsahuje:
Energie Tuky (g) Sacharidy (g) Bílkoviny (g)
463 kcal / 1592 kJ 7 59 40,4
 
 

Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 4,5
Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka