Recepty

Provensálský lilek s kozím sýrem a tymiánem

Provensálský lilek s kozím sýrem a tymiánem
  • Porcí
    4
  • Příprava
    20min
  • Doba vaření
    20min
  • Celkem
    40min

Ingredience

  • 200 g Provensálská omáčka
  • 2 ks lilku
  • 100 g čerstvého sýra (kravského, kozího nebo brynzy)
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • čerstvé pečivo

Příprava

  1. Lilek nakrájejte na 1 cm široké plátky, posolte je a nechte 15 minut odstát.
  2. Plátky lilku se opotí a pustí tekutinu, kterou otřete papírovou utěrkou.
  3. Plátky lilku potřete olivovým olejem a postupně ogrilujte na pánvi po obou stranách důkladně doměkka.
  4. Hotové plátky lilku udržujte v teple, například v troubě.
  5. Na talíře rozložte střídavě kolečka lilku politá omáčkou.
  6. Posypte rozdrobeným sýrem, tymiánem a podávejte s čerstvým pečivem.
  7. Uvedené množství stačí na lehčí jídlo, nebo můžete větším jedlíkům porci zdvojnásobit.