Recepty

Provensálské žampiony na opečeném chlebu

Provensálské žampiony na opečeném chlebu
  • Porcí
    4
  • Příprava
    5min
  • Doba vaření
    15min
  • Celkem
    20min

Ingredience

  • 320 g Provensálská omáčka
  • 500 g menších žampionů
  • 100 g másla
  • 8 plátků sušené šunky (asi 25 g)
  • pár snítek otrhaného čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • 4 velké plátky bílého chleba

Příprava

  1. Chleba opečte na grilu nebo v troubě dozlatova. Ne však příliš, aby nebyl tvrdý. 
  2. Na pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm dozlatova na plátky nakrájené žampiony.
  3. Na závěr vmíchejte provensálskou omáčku, osolte.
  4. Na opečený chleba rozložte plátek sušené šunky a žampiony s omáčkou.
  5. Posypte pepřem a snítkami rozmarýnu.
  6. Podávejte s příborem.

Tip Uncle Ben's:
Opečený chleba můžete potřít i rozmačkaným česnekem pro větší říz.