Recepty

Máslová rybka na teplém a pálivém fenyklovém salátu

Máslová rybka na teplém a pálivém fenyklovém salátu
  • Porcí
    4
  • Příprava
    5min
  • Doba vaření
    30min
  • Celkem
    35min

Ingredience

  • 400 g Omáčka Szechuan
  • 4 ks filetů z máslové ryby (nebo pangase, candáta apod.)
  • 600 g bulvy fenyklu (asi 2 větší bulvy)
  • 2 silné plátky másla
  • ½ citronu
  • sůl

Příprava

  1. Rybu posolte a dejte do pekáčku vymazaného máslem.
  2. Pečte při 200 stupních 20 minut v troubě.
  3. Poté zapněte gril a grilujte dalších 10 minut, aby okraje ryby lehce zezlátly.
  4. Z fenyklu odkrojte tvrdou spodní část a tu vyhoďte.
  5. Zelené chmýří odkrojte a ponechejte na ozdobu./li>
  6. Bulvu fenyklu nakrájejte na velmi tenké plátky (o síle 1 milimetru), smíchejte s omáčkou a krátce prohřejte.
  7. Pokud jste krájeli silnější plátky, poduste je déle.
  8. Na talíře rozložte fenykl v omáčce a posypte fenyklovým chmýřím. Na směs položte upečenou rybu, Podávejte s plátky citronu.