Recepty

Losos ve sladkokyselé cibulové omáčce

Losos ve sladkokyselé cibulové omáčce
  • Porcí
    2
  • Příprava
    15min
  • Doba vaření
    15min
  • Celkem
    35min

Ingredience

Příprava

  1. Rýži připravíme podle návodu na obalu. 
  2. Lososa omyjeme, osušíme, okyselíme, osolíme, orestujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi asi 5-10 minut, vyjmeme a udržujeme teplého.
  3. Oloupeme grapefruit, vykrojíme plátky, šťávu zachytíme.
  4. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kroužky, osmažíme dozlatova ve zbylém tuku na smažení.
  5. Polijeme omáčkou a sebranou grapefruitovou šťávou a vše ohříváme.
  6. Přidáme lososa a necháme odstát asi pět minut v omáčce.
  7. Sladkokyselou cibulovou omáčku podáváme s rýží, plátky grapefruitu a ozdobené bylinkami podle libosti.

Tip Uncle Ben's:
Rýže dostane slavnostní příchuť, když ji zjemníme několika špetkami chilli a strouhaným zázvorem.

NUTRIČNÍ INFORMÁCE

Jedna porce obsahuje:
Energie Tuky (g) Sacharidy (g) Bílkoviny (g)
663 kcal / 2803 kJ 12 97 40,4