Recepty

Křupavá smažená zelenina s rýží

Křupavá smažená zelenina s rýží
  • Porcí
    2
  • Příprava
    10min
  • Doba vaření
    20min
  • Celkem
    30min

Ingredience

  • 125 g Rýže Basmati
  • 1 malá mrkev
  • 1/2 červené papriky
  • 1 malý celý pórek
  • 1 malá cuketa
  • 1 celý řapíkatý celer
  • 50 g bambusových výhonků (konzerva)
  • 1 čajová lžička sezamového oleje
  • 1 čajová lžička kari koření
  • 150 ml rajčatové šťávy
  • 3 čajové lžičky sójové omáčky
  • 2 špetky římského kmínu
  • 2 špetky kurkumy
  • 1 polévková lžíce nakrájené pažitky

Příprava

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bambusové výhonky necháme okapat.
  2. Rýži vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. 
  3. Ve wok pánvi zahřejeme sezamový olej, přidáme kari koření a krátce opražíme.
  4. Přidáme zeleninu a bambusové výhonky, krátce povaříme, podlijeme rajčatovou šťávou a zeleninu dochutíme sójovou omáčkou, kořením a nakrájenou pažitkou.
  5. Zeleninu z wok pánve servírujeme na talíře spolu s rýží, rýži podle libosti posypeme kari kořením a podáváme ozdobené nakrájenou pažitkou.

NUTRIČNÍ INFORMÁCE

Jedna porce obsahuje:
Energie Tuky (g) Sacharidy (g) Bílkoviny (g)
294 kcal / 1245 kJ 5 56 9,4
 
 

Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 4,3
Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka