Recepty

Horký krémový kávový rýžový puding

Horký krémový kávový rýžový puding
  • Porcí
    4
  • Příprava
    20min
  • Doba vaření
    10min
  • Celkem
    30min

Ingredience

  • 200 g Rýže Basmati nebo dlouhozrnné rýže
  • 800 ml mléka
  • 200 g smetany na šlehání
  • 100 g třtinového cukru
  • 8 lžic kávového likéru (např. Baileys)
  • 2 lžičky mleté kávy
  • čerstvá pomerančová kůra na ozdobu

Příprava

  1. Rýži smíchejte s mlékem, cukrem a kávou. 
  2. Přiveďte k varu na velmi nízké teplotě a vařte 15 minut bez pokličky. Mezitím ušlehejte smetanu do tuha.
  3. Do hotového rýžového krému vmíchejte kávový likér a poté zlehka polovinu smetany.
  4. Rozdělte do misek a podávejte se zbylou smetanou v misce.
  5. Ozdobte pomerančovou kůrou, kterou můžete ostrouhat na struhátku nebo pomocí zvláštní citrusové škrabky.