Recepty

Grilovaná krůta se sušenými rajčátky, granátovým jablkem a středomořskou rýží

Grilovaná krůta se sušenými rajčátky, granátovým jablkem a středomořskou rýží
  • Porcí
    4
  • Příprava
    10min
  • Doba vaření
    15min
  • Celkem
    25min

Ingredience

Příprava

  1. Grilovací pánvičku předehřejte na střední teplotu. Rozdělte maso podélně minimálně na tři části, zlehka je potřete olejem a každou stranu opékejte zhruba 5 minut.
  2. Mezitím nasekejte nahrubo rajčata, petržel a okurku.
  3. Dejte tomu šťávu! Na řadě je granátové jablíčko. Tip: Jak jej oloupat? Stačí položit rozpůlený plod na prkénko a klepat na něj lžící tak dlouho, dokud se neuvolní poslední jadérko
  4. K hrášku přidejte dvě lžíce teplé vody a ohřívejte 2 minuty v mikrovlnné troubě.
  5. Čas na rýži! Ohřejte ji dle pokynů na obale v mikrovlné troubě nebo na pánvi.
  6. Vychladlé maso pokrájejte na 1 cm silné proužky. Na závěr vše promíchejte a pusťte se do toho!