Značka UNCLE BEN'S®
Dobré jídlo začíná s Benem.™
       SOUČASNOST   HISTORIE  
Historie
  • Značka Uncle Ben`s® je po světe známá především díky své rýži a jejímu speciálnímů procesu zpracování.
  • Proces parbolizace byl vynalezen současně londýnským vědcem Erichem Huzenlaubem v roce 1939 a texaským potravinářským makléřem Gordonem Harwellem. Huzenlaub krátce poté přijel do USA a Harwell od něj získal licenci k vývoji tohoto speciálního procesu v USA.
  • V roce 1941 dostal Harwell finanční podporu k postavení továrny od Forresta Mars produkující parbolizovanou rýži na průmyslové úrovni.
  • Když v roce 1959 změnila společnost jméno z ‘Converted Rice Inc' na ‘Uncle Ben's® Inc', stal se Mars výhradním vlastníkem.
  • Uncle Ben's® není jméno rýžového farmáře, jak se někdy uvádí. Před Občanskou válkou bylo jméno "Uncle" používano jižanskými Američany pro respektované černošské plantážníky. „Ben" bylo mezi těmito plantážníky běžné jméno. Uncle Ben's® mělo tedy vyjadřovat dědictví Starého Jihu s tradicemi a hodnotami „domova a teplého krbu". Na portrét jim pózoval jejich přítel Frank Brown.
  • Během 2. světové války byla parbolizovaná rýže dodávána americkým vojákům a po válce se rýže Uncle Ben's® díky americkému Marshall plánu objevila i v Evropě.
  • Po ukončení Marshallova plánu, pokračoval řecký obchodník s dovozem rýže Uncle Ben's® , jelikož si zákazníci na kvalitu a chuť parbolizované rýže zvykli.
  • Od té doby byla rýže Uncle Ben's® dodávána po celé Evropě nejdříve skrze potravinářské obchodníky později přes naši společnost.
  • V ČR je rýže Uncle Ben`s® na trhu od roku 1992