Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Tuňák s rajčatovo-rýžovou pánví

PRODUKTY

INGREDIENCE
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1/2 čajové lžičky tymiánu, drceného
1 čajová lžička oregana, drceného
2 polévkové lžíce stolního oleje
250 ml masového vývaru
2 plechovky tuňáka (ve vlastní šťávě) po 185 ml
1 plechovka oloupaných rajčat (= 850 ml)
150 g dlouhozrnný rýže Uncle Ben´s
Sůl
čerstvě namletý pepř

Tuňák s rajčatovo-rýžovou pánví
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: cca 20 min
PŘÍPRAVA
  1. Cibuli a stroužky česneku oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a obojí osmahneme na rozpáleném oleji.
  2. Rajčata trochu rozkouskujeme, přidáme spolu se šťávou a kořením, přivedeme k varu, zalijeme vývarem a osolíme. Zbývající rukolu smícháme s Crème fraîche, dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýžovými plackami posypané podle libosti slunečnicovými semínky.
  3. Vmícháme 10minutovou rýži a vaříme pod poklicí deset minut.
  4. Tuňáka necháme odkapat, trochu rozkouskujeme, promícháme s uvařenou rýží a krátce ohřejeme.
  5. Odstraníme bobkový list, rýžovou pánev osolíme a opepříme a podáváme posypané podle libosti petrželkou a kudrnkou.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

388 kcal
1631  kJ

16 g

36 g

24,4 g



Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 2,9

Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka