Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Sladkokyselý kuskus s kapustičkami a mátou

PRODUKTY

INGREDIENCE
400 g Omáčka Sweet&Sour
400 g menších růžičkových kapustiček
300 ml vody
olej slunečnicový, řepkový nebo arašídový
hrst lístků čerstvé máty

Sladkokyselý kuskus s kapustičkami a mátou
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: 15 min
PŘÍPRAVA
  1. Z kapustiček oberte škaredé listy a odřízněte oschlý konec stonku.
  2. Vhoďte do vařící vody a povařte asi 5 minut.
  3. V hrnci přiveďte k varu rozmíchanou omáčku, vodu, 1 lžíci olej a ½ lžičky soli.
  4. Odstavte, vsypte kuskus, zamíchejte a nechte odstát 5 minut.
  5. Kuskus prokypřete vidličkou, smíchejte s najemno sekanou mátou a na půlky nakrájenou kapustičkou.
  6. Každou porci můžete přelít lžící omáčky navíc. Podávejte teplé jako lehké jídlo.
  7. Malé lístky mohou být celé, velké natrhejte. Podávejte s miskou rýže.


Tip Uncle Ben's: do hotového kuskusu můžete vmíchat i opečené kousky kuřecích prsíček