Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Sladkokyselé krůtí s květákem, bazalkou a citronovou kůrou

PRODUKTY

INGREDIENCE
400 g Omáčka Sweet&Sour s ananasem
250 g Rýže Basmati
500 g krůtího masa z prsou
500 g květáku rozebraného na drobné růžičky
hrst čerstvých listů bazalky
1 citron
olivový olej
sůl

Sladkokyselé krůtí s květákem, bazalkou a citronovou kůrou
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: 20 min
PŘÍPRAVA
  1. Květákové růžičky povařte 5 minut. Sceďte.
  2. Rýži připravte podle návodu.
  3. Krůtí maso nakrájejte na kostky, osolte a opečte na olivovém oleji.
  4. Přidejte květák, nastrouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu a vmíchejte sladkokyselou omáčku.
  5. Prohřejte a odstavte.
  6. Dochuťte podle potřeby solí a vmíchejte bazalku.
  7. Malé lístky mohou být celé, velké natrhejte. Podávejte s miskou rýže.