Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Rýžový salát „Springtime“

PRODUKTY

INGREDIENCE
400 g žampionů
2 záhonky řeřichy
400 g cherry rajčátek

Pro olivovou zálivku:
5 polévkových lžic olivového oleje
4 polévkové lžíce světlého octa balsamico
sůl, pepř, cukr
1 čajová lžička černých a zelených, na kostičky nakrájených oliv
cca 200 g zeleného listového salátu (např. salát kozlíček polníček, frisée atd.)
2 polévkové lžíce bylinkového másla
2 varné sáčky dlouhozrnné rýže Uncle Ben´s (po 125 g)

Rýžový salát „Springtime“
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: cca 30 minut
PŘÍPRAVA
  1. Připravíme rýži podle návodu na obalu a necháme trochu vychladnout.
  2. Žampiony případně omyjeme a nakrájíme na plátky, řeřichu odstřihneme ze záhonku.
  3. Rajčata omyjeme a rozkrojíme na polovinu.
  4. Olej, ocet a olivy smícháme, dochutíme pikantně kořením. Část dresinku promícháme s rýží, řeřichou a rajčaty.
  5. Připravíme si listový salát a rozprostřeme jej na velký tác nebo na čtyři talíře; na to rozdělíme rýžový salát.
  6. Žampionové plátky orestujeme na rozehřátém bylinkovém másle a vlažné naservírujeme na salát.
  7. Listový salát pokapeme zbývajícím dresinkem a podáváme ozdobené krutony podle libosti.

Tip Uncle Ben's®: Salát chutná také velmi dobře, pokud k němu naservírujeme několik smažených nebo grilovaných proužků kuřecích prs.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

434 kcal
1829  kJ

20 g

52 g

9,8 g



Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 4,0

Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka