Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Rýžová pánev „Rybář“

PRODUKTY

INGREDIENCE
2 mrkve
250 g rýže Basmati Uncle Ben´s
4 plátky lososa (po 120 g)
50 g bylinkového másla
2 svazky lahůdkových cibulek
250 g žampionů (např. polních žampionů)
1 malá plechovka kousků ananasu (= 315 ml)
sůl, citronový pepř, kari koření
50 g pražených solených mandlí

Rýžová pánev „Rybář“
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: cca 30 min
PŘÍPRAVA
  1. Připravíme rýži podle návodu na obalu.
  2. Lososa omyjeme, osušíme, osmahneme na rozehřátém bylinkovém másle a udržujeme teplé.
  3. Lahůdkové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, žampiony případně omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky, ananas necháme odkapat.
  4. Lahůdkové cibulky, žampiony a ananas podusíme ve zbývajícím tuku na smažení a povaříme asi 5-10 minut.
  5. Přidáme rýži a vše povaříme.
  6. Rýžovou pánev pikantně dochutíme solí, citrónovým pepřem a kari kořením, k tomu naservírujeme lososa a posypeme mandlemi a ozdobíme podle libosti koprem.

Tip Uncle Ben's®: Místo hotových solených mandlí můžeme v pánvi krátce opražit oloupané mandle a dochutit solí.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

596 kcal
22501 kJ

22 g

67 g

 33,6 g



Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 5,5

Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka