Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Rýžová paella „Valencia“

PRODUKTY

INGREDIENCE
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 litru instantního kuřecího vývaru
1/4 až 1/2 čajové lžičky šafránu, mletého
500 g kuřecích prsou
sůl, pepř
1 cibule
1 červená, 1 zelená a 1 žlutá paprika
200 g hrášku (mraženého)
250 g dlouhozrnné rýže Uncle Ben´s

Rýžová paella „Valencia“
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: cca 30 minut
PŘÍPRAVA
  1. Rýži orestujeme za stálého míchání na polévkové lžíci rozpáleného oleje. Přidáme vývar a šafrán, přivedeme k varu a necháme rýži bobtnat podle návodu na obalu.
  2. Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme na široké proužky, osolíme, opepříme a osmahneme na zbytku rozpáleného oleje do zlatohněda.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriky rozkrojíme na polovinu, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, přidáme k masu spolu s hráškem a cibulí a dusíme asi 5-10 min.
  4. Přidáme rýži, dochutíme solí, pepřem a případně i trochou šafránu. Paellu můžeme podávat v pánvi zdobenou podle libosti čerstvými bylinkami.

Tip Uncle Ben's®: Paella chutná obzvláště autenticky, pokud přidáme ještě olivy, mušle, krevety nebo kroužky z chobotnice.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

463 kcal
1592  kJ

7 g

59 g

40,4 g



Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 4,5

Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka