Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Provensálský lilek s kozím sýrem a tymiánem

PRODUKTY

INGREDIENCE
200 g Provensálská omáčka
2 ks lilku
100 g čerstvého sýra (kravského, kozího nebo brynzy)
panenský olivový olej
sůl
čerstvý tymián
čerstvé pečivo

Provensálský lilek s kozím sýrem a tymiánem
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: 20 min
PŘÍPRAVA
  1. Lilek nakrájejte na 1 cm široké plátky, posolte je a nechte 15 minut odstát.
  2. Plátky lilku se opotí a pustí tekutinu, kterou otřete papírovou utěrkou.
  3. Plátky lilku potřete olivovým olejem a postupně ogrilujte na pánvi po obou stranách důkladně doměkka.
  4. Hotové plátky lilku udržujte v teple, například v troubě.
  5. Na talíře rozložte střídavě kolečka lilku politá omáčkou.
  6. Posypte rozdrobeným sýrem, tymiánem a podávejte s čerstvým pečivem.
  7. Uvedené množství stačí na lehčí jídlo, nebo můžete větším jedlíkům porci zdvojnásobit.