Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Pikantní mrkvovo-rýžový krém s curry

PRODUKTY

INGREDIENCE
80 g Rýže dlouhozrnná sypaná 500g
nebo rýže Basmati
1,2 l slabého zeleninového vývaru
400 g oloupané mrkve
100 g kořenu petržele (1 malý kus)
1 velká cibule
silný plátek másla
2 lžičky curry koření
2 lžičky soli
na ozdobu čerstvý tymián

Pikantní mrkvovo-rýžový krém s curry
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: 25 min
PŘÍPRAVA
  1. Na másle opečte cibulku s rýží, přidejte curry, přidejte pokrájenou mrkev a petržel.
  2. Krátce opečte a zalijte vývarem.
  3. Osolte a vařte 20 minut.
  4. Jednu naběračku husté směsi vyjměte a zbytek v hrnci rozmixujte dohladka.
  5. Dochuťte podle potřeby solí. V případě potřeby zřeďte vodou.
  6. Krém rozlijte do misek, přidejte hustou nerozmixovanou směs a podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.