Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Mrkvová polévka s rýžovými noky

PRODUKTY

INGREDIENCE
300 g mrkve
200 g brambor
1 cibule
1 červená chilli paprička
2 polévkové lžíce stolního oleje
800 ml zeleninového vývaru
100 ml pomerančového džusu
2 žloutky
2 vrchovaté polévkové lžíce škrobové moučky
1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (například petrželky, pažitky, kerblíku atd.)
sůl, čerstvě namletý pepř
kari koření
1 varný sáček Basmati rýže Uncle Ben´s (po 125 g)

Mrkvová polévka s rýžovými noky
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: cca 45 minut
PŘÍPRAVA
  1. Připravíme rýži podle návodu na obalu. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka, lusk omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Olej rozehřejeme, zpěníme v něm cibuli, mrkev, brambory a chilli papričky. Zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou, vaříme asi 15 minut, uděláme pyré. Rýži smícháme se žloutky, škrobovou moučkou a bylinkami, dochutíme solí a pepřem, vytvoříme noky a necháme louhovat asi pět minut v polévce.
  3. Polévku dochutíme kořením a podáváme ozdobenou čerstvými bylinkami podle chuti.

Tip Uncle Ben's®: Polévka dostane výjimečnou příchuť, když ji vylepšíme trochou pomerančového likéru.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

282 kcal
1189  kJ

9 g

44 g

6,7 g



Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 3,4

Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka