Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Losos ve sladkokyselé cibulové omáčce

PRODUKTY

INGREDIENCE
sůl
2 cibule
citronová šťáva
2 polévkové lžíce stolního oleje
400 g filé z lososa
1 grapefruit nebo pomeranč
125 g Basmati rýže Uncle Ben´s
1 sklenice čínské sladkokyselé omáčky Uncle Ben´s (= 400 g)

Losos ve sladkokyselé cibulové omáčce
Počet Porcí: 2
Čas Přípravy: cca 35 min
Náročnost: střední
PŘÍPRAVA
  1. Rýži připravíme podle návodu na obalu. Lososa omyjeme, osušíme, okyselíme, osolíme, orestujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi asi 5-10 minut, vyjmeme a udržujeme teplého. Oloupeme grapefruit, vykrojíme plátky, šťávu zachytíme.
  2. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kroužky, osmažíme dozlatova ve zbylém tuku na smažení. Polijeme omáčkou a sebranou grapefruitovou šťávou a vše ohříváme. Přidáme lososa a necháme odstát asi pět minut v omáčce. Sladkokyselou cibulovou omáčku podáváme s rýží, plátky grapefruitu a ozdobené bylinkami podle libosti.

Tip Uncle Ben's®: Rýže dostane slavnostní příchuť, když ji zjemníme několika špetkami chilli a strouhaným zázvorem.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

663 kcal
2803 kJ

12 g

97 g

40,4 g