Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Horký krémový kávový rýžový puding

PRODUKTY

INGREDIENCE
250 g Rýže Basmati
nebo dlouhozrnné rýže
800 ml mléka
200 ml smetany na šlehání
100 g třtinového cukru
8 lžic kávového likéru (např. Baileys)
2 lžičky mleté kávy
čerstvá pomerančová kůra na ozdobu

Horký krémový kávový rýžový puding
Počet Porcí:4
Čas Přípravy: 20 min
PŘÍPRAVA
  1. Rýži smíchejte s mlékem, cukrem a kávou.
  2. Přiveďte k varu na velmi nízké teplotě a vařte 15 minut bez pokličky. Mezitím ušlehejte smetanu do tuha.
  3. Do hotového rýžového krému vmíchejte kávový likér a poté zlehka polovinu smetany.
  4. Rozdělte do misek a podávejte se zbylou smetanou v misce.
  5. Ozdobte pomerančovou kůrou, kterou můžete ostrouhat na struhátku nebo pomocí zvláštní citrusové škrabky.