Recepty
Dobré jídlo začíná s Benem.
Ajvar rýže s kuřecími filety

PRODUKTY

INGREDIENCE
500 g květáku
sůl
1 svazek lahůdkových cibulek
250 g Basmati rýže Uncle Ben´s
3 polévkové lžíce stolního oleje
1 plechovka fazolí typu kidney bean (= 425 ml)
2 kuřecí prsní filety (každý asi 150 g)
sůl, čerstvě namletý pepř
1-2 polévková lžíce Ajvaru (pikantní papriková pasta)
1-2 červené feferonky

Ajvar rýže s kuřecími filety
Počet Porcí: 4
Čas Přípravy: cca 40 minut
PŘÍPRAVA
  1. Očistíme květák, rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a vaříme asi 12-14 minut ve vroucí osolené vodě. Očistíme lahůdkovou cibulku, omyjeme a nakrájíme šikmo na kroužky.
  2. Rýži a lahůdkovou cibulku podusíme v polévkové lžíci rozehřátého oleje, podlijeme 600 ml vody, přidáme trochu soli a přivedeme k varu.
  3. Omyjeme a přidáme fazole a rýži necháme zakrytou asi deset minut bobtnat.
  4. Kuřecí prsní řízky osušíme, okořeníme solí a pepřem a smažíme asi deset minut ve zbývajícím rozehřátém oleji.
  5. Ajvar smícháme s rýží, vmícháme květákové růžičky a dochutíme solí a pepřem.
  6. Kuřecí filety nakrájíme šikmo na plátky a naaranžujeme s rýží Ajvar. Feferonku nakrájíme na kroužky a položíme na rýži.
  7. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami podle libosti.



Jedna porce obsahuje:

Energie

Tuky

Sacharidy

Bílkoviny

448 kcal
1887  kJ

9 g

61 g

29,6 g



Výměnná (chlebová) jednotka VJ: 4,6

Info o VJ zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka